söndag 15 februari 2009

Gäst-DT!

Hej alla! Jag hoppas ni haft en härlig Alla hjärtans dag och att ni firat och blivit ordentligt firade! Jag heter Marie Karlsson, känd bland scrappare som Marie_71, och har äran att få vara gäst-DT här på Orustscrap! Jag har scrappat i snart fem år och gör även kort och alters. Canvasar har väl blivit lite av min specialité. Vi kanske har mötts då jag har varit på ett antal träffar genom åren samt demat på Stämpel- & Scrapmässan i Göteborg. Hoppas ni gillar mina alster!

Annorlunda Alla hjärtans dag-kort

I mitt härliga paket som Karin på Orustscrap skickade mig fanns massor av fina papper och fullt med kul dekorationer! Jag började med att göra ett litet annorlunda Alla hjärtans dag-kort. Min sambo är inte mycket för rosa, hjärtan och annat "krafs".... Så mitt kort går i svart, vitt och silver! Skar ut två stjärnor med skalpell som jag satte på några små 3d-kuddar för att få lite "lyft" samt lagt lite Stickles (glitterlim) på de utstansade bokstäverna.


Bazzill Dotted Pepper som kortbas, Cardstock Metallic Silver & Rock Stars Silver Foil från DCWV, gingham ribbon, svart organza, halvpärlor svart/clear, Craft Foam Pads små, Sharpie Extra Fine White, Photo Signature svart, svart dymoremsa, Stickles & Quickutzalfabetet Bright

Behöver jag nämna att sambon var mycket nöjd med sitt kort i år?!?! Det är väldigt roligt att utmana sig själv genom att skapa med helt oväntade och otraditionella färger när det gäller t.ex. Alla hjärtans dag-kort, julkort och liknande. Pröva själv!

Canvas med Bitch-tema!

När kortet väl var klart kastade jag mig över det rosa och "hjärtiga" i paketet! Det blev en Bitch-canvas. Jag fullkomligen älskar kombinationen av gamla retrobilder och lite cyniska så kallade bitch-citat. Jag har tidigare gjort ett minialbum helt och hållet ägnat åt detta men nu även gått över till att göra små canvasar på samma tema. Mycket uppskattade presenter bland mina vänninor och kul att ha på väggen hemma också. Ett givet samtalsämne!

Canvasen är 15x15 cm och har en snygg, bred kant som gör att den är lätt att sätta upp på väggen - en liten spik eller liknande räcker - och den kan stå på egen hand på t.ex. en hylla. Just den här har jag även målat kanterna rosa, brukar annars låta dem vara vita, för att förstärka "rosa-igheten" på hela canvasen. Har även ruggat kanterna på pappren för att undvika att det hela ska bli så platt. Sedan har jag använt Fluid Chalk (Chestnut Roan och Dark Brown) för att få lite djup.


Canvas 15x15, glitterpapper m hjärtan, rosa A4 cardstock, rosa pompom-band, blommor samt blad som jag använt Fluid Chalk - Chsetnut Roan & Darkbrown - samt lite Stickles på plus ännu mer dymotext! Allt fastsatt med antingen GlueDots, Scotch Lim Dispenser eller Tacky PVA Glue.

Chipboardalbum från Maya Road

House Accordion Album från Maya Road

Efter en hel del tankearbete kom jag fram till rätt tema för det här söta lilla albumet. I somras, d.v.s sommaren 2008, så hade vår familj turen att få låna en stuga på Askerön mellan Tjörn och Orust. Medans vi var där så passade vi på att ta en dagstur till Lysekil och Havets Hus! Så här blev resultatet:


Vit cardstock i botten, Bazzill Swiss Dots Pepper som tak, Zig Calligraphy Steel Grey (runt ingång och fönster), blommor, blad med ljusbruna halvpärlor samt organza och brun pärlfloss.

Framsidan med fönster och dörröppning. Jag har lagt in en bit av ett foto på havet i fönstret för att få med temat lite "smygigt". Entréskylten var ett genialiskt drag av inspiration av en av mina scrakompisar! Jag var noga med att placera foto på nästa sida så att det passade in i dörröppningen, allt för att få betraktaren att vilja ta sig en närmare titt.

Baksidan på pappret Boots'n Bones från Rusty Pickle, Sharpie Extra Fine White som dekoration på både papper och foto samt den underbara lilla ramen i form av en clear stamp från Prima.

När vi var på Havets Hus så var det haj-tema. Mycket passande för en hajtokig liten femåring till son! Eftersom man fick parkera en bra bit från Havets Hus så hade de sprayt vita hajar på marken för att leda oss rätt. Tur att man hade scrapögonen med sig och kom ihåg att dokumentera....Vit cardstock i botten, röd A4 cardstock + Heidi Swapp - Travel - Old Map till text samt alien och tab (Quickutz- alfabetena Katie Skinni Mini + Chopstick samt en Tab - RS-0517 -och en av de fyra Aliens KS-0641), lite bling i form av halvpärlor svart/clear plus lite dymotext!

Sickna monster det fanns! Usch, en sådan där spindelkrabbar fick mig - som har spindelfobi - att rynka på näsan.Vit cardstock i botten, vitt papper med silvrigt glitterstänk, röd organza som jag stämplade med kanten på Primastämpeln, häftat med häftapparat, text skriven med Sharpie Extra Fine White och halvpärlor clear.

Fler monster! ...och dessa ville sonen pussa! Han måste brås på far sin...

Baksidan samt en piratdöskalle från Boots 'n Bones från Rusty Pickle, kartan plus X-et är från Heidi Swapps Travel - Old World Map, svart pärlfloss, piratflaggan, tab, X-et samt Jacks kommer från Quickutz (Rev-0081, RS-0517, HGS2-07, RS-0519).

Sonen nöjde sig med att plocka upp sjöstjärnor för noggrann inspektion!


Vit cardstock som botten, utstansade stjärnor - RS-0398 - med röd pärlfloss, ram och text på foton gjorda med Sharpie Extra Fine White och bakom fotot på sid 2 har jag använt ram-stämpeln från Prima.


Vi fick ju inte missa de urcoola rockorna! De var tydligen lika glada att se oss för de stack upp halva kroppen ur vattnet för att hälsa på oss. Utanför passade far och son på att leka rocka och haj. Här kunde jag inte motstå lite klassisk göteborgsk humor...

Vit cardstock som botten, Sharpie Extra Fine White till ramen på sid 1 + lite halvpärlor Black. Sidan till höger har titeln utstansat i Quickutz-alfabetet Chopsticks samt en Nameplate (RS-0354)

Baksidan blev ganska enkel och reflekterar framsidan väl!


Vit cardstock som botten, Bazzill Swiss Pepper som tak, blommor stämplade m del av Primastämpeln som jag även använt som ram runt journalingen/signaturen samt i de nedre hörnen. Brun organza och pärlfloss som jag placerat mellan blommorna och bladet.

Sådär! Det var min första insats som gäst-DT hos OrustScrap. Alla produkter finns i shopen och har ni några frågor angående mina alster så får ni gärna ta kontakt med Karin på OrustScrap så lovar jag att stå till er tjänst.

Jag hoppas vi kanske möts här igen och ni är alla hjärtligt välkomna till min blogg - Marie_71's Scrapsnackeri.

Inga kommentarer: